ИЗЛОЖБА ПРОНАЛАЗАЧА

30. мај 2014.

У организацији градске општине Земун 18. марта 2014. године у скупштинској сали одржана је изложба иноватора са пратећом презентацијом проналазака и презентација Центра за трансфер технологија.

Намера градске општине  Земун  била је да се кроз размену знања и искуства, створи повољно пословно окружење у којем ће привредни сектор, наука и иновације омогућити развој привреде у нашој средини. На изложби су представљени квалитетни изуми из области екологије, здравства, грађевине, пољопривреде, итд.

Своје најзначајније радове изложили су проналазачи, добитници многих међународних признања и чланови академија проналазача у земљи и иностранству.

Милош Станковић презентовао је уређај за уништавање амброзије, Саво Радовић – неутрализатор штетног зрачења, Велимир Грујичић – палету својих практичних проналазака (ековел улошци, муштикла за одвикавање од пушења, зглобна лонгета, зглобни ослонац за пету у вожњи), др Ратко Ковачевић – препарат за детоксикацију организма ”Detoxin – H”, Милан Кнежевић – носеће блокове за зидање и претпремијерно озогенератор мр Митар Бороја.

Посебан сегмент презентације било је излагање директора Центра за трансфер технологије др Недељка Милосављевића на тему мреже локалних инфо центара за иновације и мреже технолошких брокера.

Велико интересовање за изложбу су показали земунски предузетници, као и универзитетски професори, студенти и ђаци земунских стручних техничких школа.

 

1_20

 

2_19

 

3_18