ИЗЛОЖБА ”НОМАДСКИ ДУХ”

19. септембар 2022.

 

У Уметничкој галерији Стара капетанија, у среду 21. септембра у 19 часова отвара се изложба ”Номадски дух” ликовне уметнице Оливере Инђић.

Публика може погледати изложбу до 2. октобра, а збирка полароида која је настала у протекле четири године, после се сели у Будимпешту на ”Art Photo Budapest”.

 

Ауторка позива све посетиоце да остављајући по коју реч у свеску учествују у неком новом настајању и поетском ходочашћу.

 

Оливера Инђић, (1981. Београд), дипломирала је на Факултету ликовних уметности у Београду, смер сликарство, у класи професора Чедомира Васића. Истражује у цртежу, фотографији, илустрацији, понекад позоришту и креативном раду са децом. Учествовала је на многим колективним и приредила више самосталних изложби у Азији и Европи, протежући се од Париза до Венеције, Истанбула, Берлина, Беча, Сандерленда, Kјотоа. Један је од оснивача пројекта Murales Senza Frontiere у Италији и галерије Camera Obscura

у Београду.

 

Добитница је неколико стипендија и учествовала је у многим уметничким пројектима у вези са позориштем, фотографијом, покретом, илустрацијом, муралима. Реализовала је мурале у Турској и Италији, била део европских позоришних и уметничких пројеката, од Париза до Солуна.

Радила је илустрације и корице за књиге Јунг и јога, Румијева љубавна поезија, Метагенеалогија, Моћ мандале, Тајни живот Салвадора Далија…