ИГРАЛИШТЕ ВРТИЋА ”ЧАРОЛИЈА” ЗАСИЈАЛО НОВИМ СЈАЈЕМ

09. мај 2024.

Захваљујући Градској општини Земун која је финансирала пројекат уређења дворишта вртића које раде у оквиру Предшколске установе ”Др Сима Милошевић”, игралиште вртића ”Чаролија” засијало је новим сјајем. Малишани који бораве у овом вртићу, у Улици капетана Радича Петровића 26, обрадовали су се новим справама за игру.

 

На бетонском игралишту вртића ”Чаролија”, површине од 200 квадрата постављена је тартан подлога и нове справе за игру, међу којима су мостић са два тобогана, пењалица у облику багера са тобоганом, гумене фигуре и атрактивни интерактивни панели. Око игралишта постављене су бехатон плоче, уређене су приступне стазе, а ускоро ће бити завршен и мали терен за баскет. Поред тога, биће уређено и одбојкашко игралиште. Наиме, биће поправљена бетонска подлога и постављена пластична подна облога на којој ће малишани моћи да играју мали фудбал и одбојку.

 

Поред игралишта постављена је информативна табла са упутствима за коришћење справа за игру, али на којој је и садржај са молбом да се игралиште редовно одржава и са позивом на опрез приликом боравка на игралишту.

 

У наредном периоду двориште вртића ће бити озелењено новом травом и садницама.

 

Вртић ”Чаролија” има 17 васпитних група, шест јаслених и 11 вртићких. Површина објекта је више од 2600 квадрата, док двориште заузима приближно 5900 квадрата.

 

Градска општина Земун у сарадњи са ПУ ”Др Сима Милошевић” у континуитету ради на обнови објеката и дворишта вртића. Као и до сада, у договору са грађанима, радиће се на реконструкцији игралишта у земунским насељима.