ЗЛАТНА КОЛАЈНА НЕНАДУ ЈЕЗДИЋУ

15. октобар 2022.

Јубиларно осамдесето извођење монодраме ”Књига о Милутину – незнани јунак” донело је Ненаду Јездићу 14. октобра Златну колајну ”Маја Димитријевић” 47. Међународног фестивала монодраме и пантомиме. Стручни жири је одлуку о победнику донео једногласно.

Златном колајном за пантомиму награђена је Исидора Станишић, а жири публике је гласао за ”Врпцу” Александре Аризановић”, којој је уручена награда ”Синиша Дашић”.

Програм завршне вечери пратио је секретар Скупштине Градске општине Земун и члан Програмског савета  Фестивала Марко Јанковић.

”Као представник оснивача и покровитеља ове позоришне манифестације од великог угледа и значаја за културу, верујем да је публика, која је четири вечери пунила салу Позоришта лутака Пинокио, уживала у представама, атмосфери и врхунској организацији”, изјавио је Јанковић.

Стручни жири у саставу Драган Петровић, Слободан Бештић и Ирена Шаровић оценили су ”Књигу о Милутину” Данка Поповића, у адаптацији Егона Савина и извођењу Ненада Јездића највишим оценама.

”Улога Милутина, незнаног јунака је моја животна улога – моја молитва и призив како волети своју државу и народ, а свако ново извођење доноси нову радост што је играм”, рекао је Ненад Јездић.

Четвородневни Међународни фестивал монодраме и пантомиме одржан је 47. пут, а наредне године ће обележити редак јубилеј пола века постојања. Осим награђених представа на даскама ”Пинокиа” наступили су и Марија Меденица и Вања Милачић, као и Абдерахмен Шериф из Туниса и Ивана Ђове Жупа из Омиша.