ЗЕМУН ТРАДИЦИОНАЛНО НА МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ ТУРИЗМА

23. фебруар 2023.

Председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић присуствовао је отварању 44. Међународног сајма туризма на Београдском сајму и том приликом је посетио штанд Туристичке организације ГО Земун. Ову значајну привредну манифестацију, која ће трајати од 23. до 26. фебруара под слоганом ”Кад је одмор није тешко”, отворио је председник Републике Србије Александар Вучић, а Народна Република Кина је партнер манифестације. Међу званицама су били министри Владе Србије, градоначелник Београда и амбасадорка Народне Републике Кине.

 

Председник Вучић је рекао да ће све који дођу у Србију дочекати добродошлица, те истакао да је приход од туризма порастао на две и по милијарде евра.

 

”Током последњих година направљени су велики помаци када је туризам у питању, али и даље постоје ствари које могу да буду значајно унапређење”, рекао је Вучић.

 

Своје туристичке адуте Земун традиционално представља аутентичним наступом у Хали 4 Београдског сајма. Посетиоци ће имати прилику да се упознају са богатом културно-историјском баштином и угоститељском понудом Земуна и шта је оно што нас очекује у будућности – континуитет развоја наутичког, спортског, гастрономског и манифестационог туризма.

 

У истој хали представиће се и Туристичка организације Србије, Туристичка организација Београда, као и многобројне локалне и регионалне туристичке организације из свих делова Србије.

Посетиоце сајма и ове године у халама 1, 1А и 4 Београдског сајма очекује разноврсна туристичка понуда и велики број популарних светских дестинација. На сајму своју понуду представљају најзначајније туристичке агенције, удружења и организације, хотели, туристички центри, транспортне компаније и међународни тур-оператори.

Као и до сада, паралелно са Сајмом туризма, на Београдском сајму се одржава и 18. Међународни сајам хотелско-угоститељске опреме Хорека–Опрема, на којем се презентује савремена опреме за хотелске и угоститељске објекте.

 

Радно време Сајма туризма и Сајма хотелско-угоститељске опреме је од четвртка, 23. фебруара, до суботе, 25. фебруара, од 10 до 19 часова, а у недељу, 26. фебруара, од 10 до 18 часова.