ЗЕМУН СЕ РАВНОМЕРНО РАЗВИЈА

22. јануар 2021.

Састанак са председницима 17 градских општина на којем се разговарало о начинима интензивирања сарадње и реализацији општинских пројеката одржао је Градоначелник Београда професор др Зоран Радојичић 21. јануара у Старом двору. На састанку су се разменила мишљења и о тренутној ситуацији у вези са вирусом корона, као и о томе шта локалне самоуправе могу да ураде по питању организовања вакцинације.

 

На састанку је закључено да су најважнији правци равномеран развој свих општина, те да свака општина треба да добије оно што је грађанима неопходно. Посебно је истакнута важност усклађености рада општина, Града и Републике.

Председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић истакао је да је разговарао са градоначелником о унапређењу сарадње градских општина и Града Београда, као и да Градска општина Земун има солидан број пројеката који су у различитој фази реализације. Поменуо је и проблем у вези са недостатком комуналне инфраструктуре, али и да је у току израда плана регулације за фабрику за пречишћавање воде у Батајници.

”Приметили смо одређене застоје и проблеме у администрацији, али очекујемо да ће се Град укључити и убрзати процедуру. Уз сагласност градоначелника, крајем прошле године изменили смо Одлуку, којом су утврђена посебна насељена места, што је био услов да можемо да интервенишемо у појединим деловима Земуна које ”Градска чистоћа” не покрива и тиме решимо проблем одржавања чистоће”, рекао је Ковачевић, и додао да је сарадња са Градом одлична и да очекује да ће бити још боља, нагласивши да је Градска општина Земун на захтев грађана иницирала још 20 пројеката.

Такође, председник општине Земун позвао је грађане да се пријаве за вакцинацију.