ЗЕМУН КУП 2022

29. август 2022.

Под покровитељством Градске општине Земун, а у организацији ”Глас младих Земун” на теренима Основне школе ”Светозар Милетић” последње недеље августа одржава се ”Земун куп 2022”.

 

Организовано је надметање у три спорта: фудбалу за одрасле, баскету три на три и малом фудбалу за децу три на три. На турниру учествују екипе из Србије, Републике Српске и Црне Горе, а одазвали су се и кошаркашки репрезентативци из Кине.

 

”Овај турнир организујемо другу годину за редом. Прошле године је био само фудбал за одрасле, а ове године имамо још две спортске дисциплине. Окупили смо младе и промовишемо спорт и здраве стилове живота. Турнир полако, али сигурно трасира своју будућност. Надамо се да ће превазићи локалне оквире и постати препознатљив у Србији”, каже председник Скупштине Градске општине Земун Мирослав Гајић.

Овај турнир који је и хуманитарног карактера подржали су и врхунски фудбалери и кошаркаши. Финалне утакмице су заказане за 30. август, када ће бити организована и подела пехара, уз ватромет за победнике турнира.