ЗЕМУНЦИ ОСВАЈАЈУ АМА ДАБЛАМ

13. октобар 2022.

Председник ГО Земун Гаврило Ковачевић приредио је 13. октобра пријем у свом кабинету за врхунског спортисту Ранка Јашовића, који ће ускоро са својом експедицијом покушати да освоји једну од најлепших хималајских планина Ама Даблам, надморске висине 6850 метара.
 
Јашовић је познати земунски каратиста, који је освајач више медаља на међународним и домаћим такмичењима. Љубав према спорту наставља бављењем алпинизмом као члан ПК ”Extreme summit time” и Планинарског Савеза Србије. Био је учесник више планинарских експедиција, попут, освајања Мон Блана, Елбруса, Аконкагве…

Током пријема председник Гаврило Ковачевић је истакао да је Општина помогла овај велики планинарски подухват, а у циљу промовисања Земуна и екстремних спортова.
 
”Општини Земун је част да помогне и награди сваког спортисту чији резултати указују на то да ће и даље низати успехе. Спортски успеси Ранка Јашовића, довољан су гарант да ће се и застава Земуна завијорити на том високом врху Хималаја”, рекао је Ковачевић.
 
Експедиција која броји пет чланова, међу којима је и још један Земунац Александар Милосављевић, креће на дуг и неизвестан пут 14. октобра, а предвиђено је да планинарење траје месец дана.