ЗЕМУНЦИ НИЖУ УСПЕХЕ У ШКОЛСКОМ СПОРТУ

16. март 2023.

 

Такмичења у свим спортским дисциплинама у склопу пројекта ”Школски спорт” који спроводи Омладински спортски савез Земуна под покровитељством Градске општине Земун настављају да овде масовније у односу на све друге градске општине привлаче и ангажују ученике основних и средњих школа. Из тога се, неминовно, ствара и резултат и основа за професионалне, врхунске спортске резултате.

 

На недавно завршеном такмичењу у кошарци мушка екипа ОШ ”Светозар Милетић” освојила је бронзу на републичком такмичењу.

 

У ”сезони” рукомета, завршена су општинска такмичења у категоријама 5. и 6, и 7. и 8. разреда у женској и мушкој конкуренцији.

 

Девојчице 5. и 6. разреда освојиле су општински турнир у дресовима основних школа ”Соња Маринковић”, ”Михајло Пупин” и ”Станко Марић”, док је за најбољу играчицу проглашена Маја Михајловић.

 

У конкуренцији дечака најуспешнија је поново била екипа ОШ ”Соња Маринковић”, ”Станко Марић” и ”Бранко Радичевић”, а рукометаш турнира је Никола Михајловић.

 

У старијој категорији 7. и 8. разреда, најуспешније су биле девојчице из ОШ ”Петар Кочић”, у чијем тиму је и најбоља рукометашица Исидора Бајић, потом ”Мајка Југовића” и ”Станко Марић”.

 

Дечаци из ОШ ”Михајло Пупин” освојили су општински трофеј и пласман у виши ранг такмичења, за друго место изборила се екипа ОШ ”Мајка Југовића”, а треће ”Станко Марић”. За најбољег играча општинског турнира проглашен је Јован Мркић из победничког тима ОШ ”Михајло Пупин”.

 

Земунски победник у мушкој конкуренцији је у крајње напетом финалу и то на пенале, ”за длаку” изгубио злато и на градском такмичењу је екипа ОШ ”Михајло Пупин” освојила титулу вицешампиона.