ЗЕМУНЦИ ВОЛЕ КЊИГУ – ТОП КЊИЖАРСКИ НАСЛОВИ

26. фебруар 2021.

У књижарским излозима Земуна најновији наслови  у ”Делфи” књижари ”Доситеј Обрадовић”, ”Бранко Ћопић” Службеног гласника и ”Вулкану”, с поводом или без, маме као проверено добар начин за лично усавршавање и увек вредан поклон.

Kако сазнајемо од књижара у ”Делфију”, на листама најпродаванијих наслова су ”Контраендорфин” Светислава Басаре, ”SPQR- Историја старог Рима” Мери Бирд, ”Живот на нашој планети” Дејвида Атенбороа и роман Бојана Љубеновића ”Да је боље, не би ваљало”.

Од књига за децу на овом месту су најпродаваније ”Најзабавније игре и изазови” групе аутора, ”Петоминутне приче-приче за лаку ноћ”, вечити ”Мали принц” Антоана Сент Егзиперија и ”Медвед Рајко и пчела Дарко” Андрије Милошевића.

У ”Вулкану” се током фебруара најбоље продавао првенац Миодрага Мајића ”Деца зла”, док је ”Острво Пеликана” истог аутора на другом месту месечне топ листе. Следи Басара са најновијом књигом ”Контраендорфин” овенчаном ”Нин”-овом наградом за роман године, ”Река са четири ушћа” Синише Ковачевића и дело Роберта Косакиа ”Богати отац, сиромашни отац”, а од дечје литературе највише се пазарила ”Петсон прави деда Мраза” Свена Нурдквиста, ”Детињство славних људи” и ”Љуба хајдук Вукосава” Слободана Станишића.

У књижари ”Службеног гласника” најпродаванији су били ”Паучина” Видосава Стевановића, ”Црни винил, бела тишина” Зорана Ћирића, ”Век” Александра Гаталице, преписка два писца Миљенка Јерговића и Светислава Басаре ”Бајаково-Батровци”, а у фаху књига за децу бојанка ”Ја волим Србију”, ”Приручник за пустолове и младе истраживаче” и ”Експерименти са Леонардом” Серђа и Франческа Манфиа.