ЗЕМУНЦИ БРИЉИРАЛИ НА РЕПУБЛИЧКОЈ ПАЖЉИВКОВОЈ СМОТРИ

15. јун 2023.

Након успешно реализована три нивоа такмичења – школског, општинског и регионалног, 13. и 14. јуна Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије је у сарадњи са локалним самоуправама и Саветима за безбедност саобраћаја je организовала републичку Пажљивкову смотру у Крагујевцу.

 

Екипа првака из ОШ ”Лазар Саватић” освојила друго место у категорији ученика првог разреда, док је екипа предшколаца из вртића ”Зврк” освојила треће место у категорији предшколаца. 

 

Градска општина Земун је први пут учествовала у овом пројекту који је ове године био највећи едукативни пројекат на тему безбедности деце у саобраћају у коме је учествовало преко 90 хиљада деце из 71 локалне самоуправе.

 

На овогодишњој републичкој Пажљивковој смотри, деца су показала завидно знање у познавању правила за безбедно понашање у саобраћају. На њихову радост, асистент им је био омиљени Пажљивко. Екипе су давале одговоре на питања, показавши да је основни циљ реализације смотре испуњен – развој и унапређење саобраћајног образовања и васпитања деце.