ЗЕМУНСКИ СТОЧАРИ ПОТПИСАЛИ УГОВОРЕ О КОРИШЋЕЊУ ПОЉОПРИВРЕДНОГ ЗЕМЉИШТА У ДРЖАВНОЈ СВОЈИНИ

26. јануар 2021.

У месној заједници Батајница дана 25. јануара 2021. године, индивидуални пољопривредни произвођачи који се баве сточарством потписали уговоре на десет година са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде. Седам сточара из Угриноваца и Батајнице  је конурисало  на Јавни позив објављен код Секретаријата за привреду града Београда за доказивање права пречег закупа за 2020. годину и добило на основу бављења сточарством укупно 110, 235 хектара пољопривредног земљишта .Сточари који се баве узгојем свиња добили су државну земљу на период коришћења од четири године.

Сами пољопривредници су рекли да је ово најповољнија цена за државно земљиште, али је проблем што нема довољно државног земљишта па су приморани да одређену површину узимају од физичких лица како би обезбедили довољно хране за своју стоку.

На јавни позив за доказивање права пречег закупа за 2021. годину се пријавило 23 сточара из Земуна и за бесплатно коришћење три институције ( Институт за кукуруз ,,Земун Поље”, Институт за сточарство, Геронтолошки центар Београд)