ЗЕМУНСКИ САЛОН

19. новембар 2020.

Изложба “Земунски салон” отворена је, 18. новембра у Уметничкој галерији

“Стара капетанија”, без публике уз пригодан програм ученика Музичке школе “Коста Манојловић”, и перформанс уметника Марјана Флоршица.

Изложба ”Земунски салон” је традиционални групнa прeзентација земунских уметникa и ове године 41 члан Друштва ликовних и примењених уметника Земуна приказао је радове који нису ограничени темом или одређеном поетиком и рукописом.

Уметници су приказали радове у уљу, акрилу, комбинованим техникама, пастелу, акварелу, тушу, у сувој игли, линорезу, порцелану, каменини, енкаустици, заступљени су и колажи, аналогна и дигитална фотографија, магнетографија, цијанотипија, теракота и три д приказ.

Присутне различите ликовне и примењене дисциплине, у широком дијапазону индивидуалних исказа остављају уметницима могућност сагледавања свог места у оквиру ликовне сцене Земуна. 

Међу излагачима има уметника свих генерација од најмлађих до старијих, и оних са међународним и националним признањима.

Изложба ”Земунски салон” је традиционална Пролећна изложба која се више од три деценије одржава у галерији ”Стара капетанија”, сада са измењеним јесењим термином, због пандемије ковида-19.

Кустоси овогодишње изложбе су Бранка Милутиновић и Анита Бунчић, и јавност уз поштовање превентивних епидемиолошких мера изложбу може погледати до 29. новембра.