ЗЕМУНСКИ ПОЉОПРИВРЕДНИЦИ НА 16. ЕТНО САЈМУ ХРАНЕ И ПИЋА

28. новембар 2022.

 

 

Градска општина Земун је и ове године учествовала на 16. Етно сајму хране и пића. Манифестација афирмише традиционалне производе као прворазредне тржишне и извозне артикле, који треба да постану и незаобилазни елемент туристичке понуде.

На изложбеном простору Града Београда били су представљени еминентни пољопривредни произвођачи са територије града Београда. Бројним презентацијама и различитим едукативним предавањима циљ је био да се промовише и унапреди пољопривредна производња и  размене искуства.

Испред Градске општине Земун своје производе су  излагали  пољопривредно газдинство Зорице Златић из Угриноваца са ролованим качкаваљима и белим сиревима са различитим укусима, пољопривредно газдинство Ивана Ђорђевића са хладно цеђеним соковима и пољопривредно газдинство пчелара Стефана Антуновића.

Специјалну награду у робној групи производа од млека у подгрупи бели сиреви добило је пољопривредно газдинство Зорице Златић из Угриноваца за сремски сир. Излагаче на штанду је обишао и градски секретар Секретаријата за пољопривреду Саво Павичић.

Сајам представља једну од највећих смотри прехрамбених производа намењених тржишту, припремљених по традиционалним рецептима на традиционалан начин.