ЗЕМУНСКИ КАМЕРНИ ОРКЕСТАР ОДУШЕВИО ПУБЛИКУ

04. септембар 2023.

Под покровитељством Градске општине Земун, а у оквиру десете сталне манифестације у области културе ”Земунске променаде”, Земунски камерни оркестар под диригентском палицом Ђорђа Станковића 1. септембра одржао је на Летњој сцени Гардош концерт ”Музика под звездама”.

Гардошка сцена је била премала да прими све који су били заинтересовани да уживају у мелодијама популарне класичне и филмске музике.

Идејни творац и руководилац оркестра Ружица Велимировић, публици је представила стваралаштво овог оркестра који наступа на многим сценама и захвалила се Општини, а посебно председнику Скупштине Градске општине Земун Мирославу Гајићу на подршци у раду оркестра.

Циљ манифестације је очување музичког наслеђа Земуна, неговање прошлости и пружање савремене понуде квалитетног музичког живота, кроз концерте класичне и тамбурашке музике. Земунске музичке свечаности у различитим формама део су културног наслеђа од 1961. године.

Организатор ”Земунских променада” је Клуб матичне културе Земуна са Туристичким друштвом ”Земун” и Клубом поштовалаца времена ”Мах”.