ЗЕМУНСКЕ ТАМБУРИЦЕ НА СВЕТСКИ ДАН МУЗИКЕ

22. јун 2023.

Земунски тамбурашки оркестар се представио публици концертом ”Звуци тамбуре” са препознатљивим репертоаром у оригиналним аранжманима на Летњој сцени Гардош у оквиру нове сталне општинске манифестације у области културе под називом ”Земунске променаде”.

 

Љубитељи ове врсте музике напунили су гледалиште гардошке сцене, а добро увежбан оркестар се потрудио да са својим гостима певачицама Весном Димић и Биљаном Петковић, певачем Мирком Росићем Пагијем, глумцем Браниславом Томашевићем и кантаутором Миланом Игњатовићем Раријем публици подари најлепше бисере класике, староградске и тамбурашке музике.

 

Председник Скупштине Градске општине Земун Мирослав Гајић, том приликом истакао је, да Општина издвајајући средства за овакве догађаје, жели да настави у маниру доброг духа дружења који су Земунци неговали са краја 19. века, са певачким друштвима и позоришним дружинама, представама и кермесима, добротворним забавама по којима је Земун био препознатљив.

 

Циљ ове манифестације Градске општине Земун, која се овога пута по први пут одржала под отвореним небом је очувањe музичког наслеђа Земуна, неговање старих вредности и пружање савремене понуде квалитетног музичког живота у Земуну, кроз концерте тамбурашке и класичне музике током календарске године. Земунске музичке свечаности у различитим формама део су културног наслеђа од 1961. године.

 

Концерт је одржан под покровитељством Градска општина Земун, а у организацији Клуба матичне културе који су на овај начин обележили и Светски дан музике.