ЗЕМУНСКА ПРЕДШКОЛСКА УСТАНОВА БАЗА ЗА ”ГОДИНЕ УЗЛЕТА”

13. септембар 2021.

Изузетно организовани и посвећени васпитању и образовању најмлађих корисника, управа, стручни тимови и колектив земунске Предшколске установе ”Др Сима Милошевић” показали су изванредне резултате у раду, који су и награђени значајним посетама и шансама за даљи развој и напредовање.

На предлог министра просвете у марту 2020. године Земунску предшколску установу обишла је делегација коју је предводила министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић и амбасадор Европске уније у Србији Сем Фабрицио, који су том приликом високо оценили и похвалили рад ове васпитно-образовне институције.

ПУ ”Др Сима Милошевић” је по спроведеном конкурсу за упис у 2021/2022. годину у 32 објекта при Установи и шест која раде при земунским основним школама уписала 4919 малишана у 74 јаслене, 153 целодневне вртићке групе и 20 припремношколских група на четири сата дневно, при чему је за још 303 детета обезбеђен боравак у приватним вртићима, уз субвенцију већег дела трошкова од стране Градског секретаријата за образовање и дечију заштиту.

Међутим, оно на шта су управа и запослени посебно поносни је својеврсна награда за вишегодишње неуморно залагање за кадровским стручним усавршавањем и образовањем, а што је резултирало избором ПУ ”Др Сима Милошевић” за пробну реализацију Нових основа програма ”Године узлета” у  предшколском објекту ”Земунски бисер”. Наиме, и УНИЦЕФ и Министарство просвете, науке и технолошког развоја и аутори Нових основа програма са катедре за педагогију Филозофског факултета у Београду једногласно су управо Земунску предшколску установу препоручили и изабрали за стручну и образовну базу за едукацију свих запослених васпитача и практични рад по новом програму. Директорка ПУ ”Др Сима Милошевић” Јасмина Станојковић- Боуали  посебно је поносна на чињеницу да је пет запослених из ове установе изабрано за тренере у обуци за имплементацију Нових основа програма у предшколском васпитању и образовању.

Овакав избор аутора Програма и надлежних за реформу васпитно-образовног процеса у предшколским установама Србије признање је за предан и свестран, посвећен рад васпитача у Земуну у години јубилеја. Наиме, ПУ ”Др Сима Милошевић” почела је са радом далеке 1931, пре девет деценија, и првим животним корацима научила и за школовање припремила генерације и генерације земунских малишана.