ЗЕБРА ИСПРЕД ОШ ”СОЊА МАРИНКОВИЋ”

15. јун 2020.

 

 

ЗЕБРА ИСПРЕД ОШ ”СОЊА МАРИНКОВИЋ”

 

Галерија земунских улица богатија је за нови ликовни рад. Академски сликара Милоје Митровић осликао је 12. јуна још један пешачки прелаз који се налази испред Основне школе ”Соња Маринковић”.

 

Захваљујући Савету за безбедност саобраћаја Градске општине Земун, који је покренуо овај пројекат ученици млађих разреда основних школа ће сада обраћати много више пажње на безбедан прелазак преко улице.

 

”На идеју да реализујемо пројекат ‘Упознајмо зебру’ дошли смо када смо препознали квалитетан рад академског сликара Милоја Митровића, који је надалеко познат по својим зебрама, јер је и у Њујорку осликавао пешачке прелазе. Ове године испред четири основне школе осликане су зебре. То су школе Станко Марић у Угриновцима, Бранко Радичевић у Батајници, Горња Варош и Соња Маринковић у Земуну. Пандемија короне је утицала да променимо одређене сегменте овог пројекта. Данас ђаци не учествују у осликавању зебри као својеврсној ликовној радионици, али ће зато наш сликар од преосталих боја да Земуну подари још два креативна пешачка прелаза. До почетка школске године имаћемо шест осликаних пешачких прелаза испред основних школа”, рекао је председник Скупштине Градске општине Земун и председник Савета за безбедност саобраћаја Градске општине Земун Ненад Врањевац.

 

Градска општина Земун је пројекат осликавања школских пешачких прелаза почела прошле године, а у плану је да ”зебре” красе саобраћајнице крај свих земунских основних школа.