ЗА СЕКРЕТАРА ТД ”ЗЕМУН” ИЗАБРАН ДАВОР РАНЧИЋ

31. март 2023.

 

На редовној изборној скупштини Туристичког друштва ”Земун” одржаној 30. марта у свечаној сали Дома ваздухопловства за новог секретара Друштва изабран је дугогодишњи члан Давор Ранчић.

 

Одлично упућен у календар активности и манифестација које Туристичко друштво ”Земун” реализује, и сам коаутор изложби старих разгледница Земуна, Ранчић ће наставити стазом коју је својом одговорном и максимално професионалном  промоцијом вароши Земунске и свих њених вредности, лепота и особености, неколико деценија уназад утабала његова претходница Мирјана Николић.

 

У активности Туристичког друштва ”Земун” укључили су се и неки виђенији новопечени пензионери, међу којима и Нада Радосављевић Зец, доскорашњи шеф Сектора за туризам Секретаријата за привреду града Београда и вишегодишњи координатор манифестације ”Дани европске баштине”.

 

За скоро шест деценија постојања и рада Туристичко друштво ”Земун” је учинило много да Земун приближи туристима, али и остатак света Земунцима.

 

Безброј одржаних сезонских и традиционалних манифестација, иза којих стоји, између осталог и Туристичко друштво ”Земун” и господство посвећеног промотера Земуна, резултирали су и Повељом о јавном признању са медаљом – Заслужни грађанин Земуна која је 2018. године за Празник општине уручена секретару ТД, Мири Николић.

 

ТД ”Земун” је носилац највиших туристичких признања: Сребрне плакете Туристичког савеза Југославије, Златне плакете Туристичког савеза Србије, ”Бели град” Туристичког савеза Београда, Октобарске награде општине Земун и многих других.