”ЗАЈЕДНО СМО ЈАЧИ – КА УДРУЖИВАЊУ УЧЕНИКА У ОПШТИНИ ЗЕМУН”

24. јануар 2024.

 

Канцеларија за младе Градске општине Земун била је 24. јануара домаћин завршне конференције регионалног пројекта ”Smart Balkans”- ”Заједно смо јачи – ка удруживању ученика у општини Земун”.

 

Пилот пројекат Удруживање ученичких парламената у Земуну, који реализује Удружење грађана ”Родитељ” са Асоцијацијом средњошколаца и ђачким парламентима земунских средњих школа започет је као иновациони механизам после ”Рибникара” и Младеновца. Подржало га је и Министарство просвете, односно Школска управа Београд, као и Канцеларија за младе Града Београда, чији су представници Данијела Чоловић и Милица Папић пратили завршну конференцију у Земуну.

 

Платформу која ће омогућити, како је истакао пројектни менаџер ”Smart Balkans”-а Александар Цеков ”јачање партиципативне демократије, нарочито код младих”, потписали су представници ученичких парламената шест земунских средњих школа: Музичке школе ”Коста Манојловић”, Правно-биротехничке школе ”Димитрије Давидовић”, Саобраћајно- техничке школе, Електротехничке школе ”Земун” и Медицинске школе ”Надежда Петровић”.