ЗАЈЕДНИЧКИМ СНАГАМА ДО РЕШЕЊА

22. новембар 2013.

22.11.2013

 

Представници општине Земун, Националног савета ромске националне мањине, Удружења грађана Земун Поља, лекари Градског завода за јавно здравље и Дома здравља Земун одржали су састанак поводом појаве шуге у насељу Камендин.

Циљ састанка је смиривање узбурканих страсти које су почетком новембра настале услед појаве шуге код дела становника Земун Поља,  решавање насталог проблема, али и превентивно деловање свих институција система.

”Општина Земун у сарадњи са свим релевантним факторима укључила се у решавање насталог проблема и закључци које смо сагласно донели на састанку јесу да се мора радити на интеграцији Рома и да започети процеси морају до краја бити реализовани како би социјализација била потпуна”, рекао је Дамир Ковачевић, заменик председника општине Земун.

Ковачевић је истакао и да је општина Земун у сарадњи са Секретаријатом за социјалну заштиту обезбедила помоћ за становнике социјалних станова у насељу Камендин, који су заражени шугом, у виду медикамената- 180 сумпорних крема за 64 оболеле особе.

Такође, фармацеутске компаније донираће пакете постељине и уз редовну терапију болест ће бити санирана.

naslovna-suga

foto-1-suga

foto-2-suga