Запошљавањем до економског развоја

22. јун 2011.

У организацији Привредне коморе Града Београда, Удружења послодаваца Србије „Послодавац“, Филијале за град Београд Националне службе за запошљавање и Градске општине Стари Град, 15. јуна 2011. године у просторијама Дома омладине у Београду организован је Сајам запошљавања. Саставни део овог догађаја, на којем је у име Градске општине Земун учествовала Ојдана Пендић из Канцеларије за локални економски развој, била је трибина на тему: „Локално економски развој београдских општина“, која је одржана у ГО Стари Град.

На трибини су учествовали представници општинских управа, београдских привредника, удружења послодаваца, градске Службе запошљавања, Привредне коморе и других социјалних партнера.

Учесници трибине су својим конструктивним предлозима дали подстрек стварању бољих услова привређивања и смањења стопе незапослености у Београду. На скупу је предложено да се покрене иницијатива за измену законских прописа у циљу преношења надлежности у области запошљавања и давања већих овлашћења локалним саветима за запошљавање, а у складу са специфичностима града Београда као региона. Такође, наглашена је и нужност усклађивања и прилагођавања образовног система потребама привреде и запошљавања, што је један од основних захтева послодаваца.

 

TRIBINA