ЗАМЕНИК ГРАДОНАЧЕЛНИКА БЕОГРАДА ГОРАН ВЕСИЋ ПОСЕТИО ОПШТИНУ ЗЕМУН

23. октобар 2020.

Општина Земун ће без обзира на стање у градском и општинском буџету наредне године бити велико градилиште најавили су председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић и заменик градоначелника Београда Горан Весић на састанку са општинским руководством који је одржан 23. октобра, уз поштовање свих епидемиолошких мера, у великој сали Градске општине Земун.

У плану је реконструкција Кеја ослобођења и проширење шеталишта до Пупиновог моста, изградња јавне гараже испод платоа СРЦ ”Пинки”, а градски челници ће са актуелним власницима овог спортског центра покушати да пронађу решење како би ”Пинки” био враћен Земунцима. Испред општинског здања биће постављен споменик знаменитом градоначелнику Београда и председнику ГО Земун Бранку Пешићу, препознатљивом симболу развоја престонице. На састанку је било речи и о повезивању Батајничког друма са ауто-путем, изградњи интермодалног терминала у Батајници, као својеврсног царинског и трговинског центра, као и о пројектима који су у плану за реализацију током 2022. године, попут изградње пешачко-бициклистичког моста од Кеја до плаже Лидо, фабрике за прераду отпадних вода у Батајници и две линије метроа у Земуну, уз модернизацију линија БГ воза.

”На састанку су изнети конкретни предлози. Ми смо одређене идеје већ почели да реализујемо. Осим великих пројеката који се раде или су у плану причали смо и о  реконструкцији дела Новоградске улице. Тражимо начин како да помогнемо и станарима зграда које тону у Улици Милана Узелца. Причали смо и о могућности проширења Батајничког друма, изградњи гробља у Батајници и проширењу гробља у Угриновцима, реконструкцији здравствених објеката, изградњи нових дечијих игралишта и паркића. На састанку смо закључили да нас чека велики посао, али да ћемо учинити све како би подигли стандард грађана Земуна”, рекао је председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић.

Заменик градоначелника Београда Горан Весић је истакао да ће се наставити са започетим радовима на инфраструктури свих земунских насеља.

”Разговарали смо шта је потребно учинити и у Батајници, Алтини, Угриновцима, Бусијама где свако од њих има своје специфичне потребе. Становници свих земунских насеља знају шта смо за њих урадили у последњих осам година. Будући да никада није довољно, намеравамо да посетимо свако од тих насеља, да разговарамо са људима и направимо планове за наредних десет година”, рекао је Весић.

Током наредне године Град Београд завршава пројектовање реконструкције зграде Команде ратног ваздухопловства и Авијатичарског трга, а Завичајни музеј Земуна ће после успешне реконструкције ускоро угостити и прве посетиоце. Заменик градоначелника Београда Горан Весић посетио је и запослене у Канцеларији за младе Градске општине Земун и упознао се са актуелним пројектима које реализују.