ЗАВРШНИ РАДОВИ У ЗЛАТИБОРСКОЈ УЛИЦИ

01. фебруар 2023.

На иницијативу грађана и у склопу радова на уређењу унутарблоковских површина које финансира Градска општина Земун, асфалтирају се три паркинга, као и приступне и пешачке стазе у Златиборској улици од броја два до шест.

Градилиште су 1. фебруара обишли председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић и члан Већа Бошко Радовановић.

”Цела површина је била у јако лошем стању, а посебан проблем представљале су девастиране површине које нису обнављане деценијама, а нису саобраћајнице, већ  припадају зградама, те смо изашли у сусрет грађанима да реконструишемо 560 квадрата паркинга, прилазе и стазе, свеукупно око 800 квадрата”, рекао је председник Ковачевић.

Следеће на реду за обнову биће, такође, девастиране површине у улици Милана Узелца.

На основу проширених статутарних надлежности градских општина, која им остављају могућност да интервенишу у овој врсти послова, на захтев грађана ће се пуно тога урадити током целе године за шта су обезбеђена и неопходна средства, обећао је председник Гаврило Ковачевић.

Грађевинске машине пуном паром асфалтирају три површине за паркирање испред зграда, после чега ће ЈКП ”Зеленило-Београд” наставити свој део посла, како би зелени појас испред зграда добио свежији изглед.

Председник Ковачевић је подсетио и да су интензивирани радови на првој подземној гаражи у Земуну испред ”Пинкија” и да већ од следеће недеље крећу радови на Земунској пијаци где се реконструише канализациона мрежа.