ЗАВРШНИ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ ПРОДУЖЕТКА БЕЛЕГИШКЕ УЛИЦЕ

26. новембар 2021.

Председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић и заменик градоначелника Града Београда Горан Весић 26. новембра обишли су завршне радове на изградњи треће деонице саобраћајнице у Белегишкој улици.

 

Јавно предузеће ”Путеви Београда” и ЈКП ”Београд пут” изводе радове на изградњи, санацији и доградњи постојећег некатегорисаног пута од Улице младих Горана до раскрснице са приступном саобраћајницом интермодалног терминала и логистичког центра ”Батајница” и Батајничке петље.

 

Нови пут дугачак је 3,6 километара, од чега је више од три километара на територији општине Земун, а остатак саобраћајнице на територији општине Сурчин.

 

Заменик градоначелника Горан Весић је подсетио да ће кроз Батајницу проћи брза пруга и да се пуном паром ради на изградњи надвожњака који ће спојити насеље Шангај и Батајницу, а истовремено се раде обилазни путеви како би се растеретио саобраћај.

 

Председник Гаврило Ковачевић је истакао да је ово само један од десетак  пројеката који се тренутно реализују на територији Градске општине Земун чија је вредност већа од 50 милиона евра.

 

”У Батајници се осим реконструкције ОШ ‘Светислав Голубовић Митраљета’, ради на реализацији капиталних пројеката, попут фабрике вакцина са приступним саобраћајницама. У плану су изградња саобраћајнице која ће повезати Угриновце са Земун Пољем, као и радови у Улици Мале међе 40 која би требала да повеже Шангајску улицу са обилазницом. На тај начин грађани Угриноваца, Бусија и Грмовца брже ће стизати до Земуна и Београда, а истовремено ће се растеретити саобраћај у централном делу Батајнице”, рекао је председник Ковачевић и додао да се сви пројекти реализују у договору са грађанима, али и са руководством Града Београда.

 

У обиласку завршних радова на изградњи ове важне саобраћајнице за грађане Батајнице учествовали су в.д. директора ЈП ”Путеви Београда” Драган Ђорђевић, директор ЈКП ”Београд пут” Иван Тејић, члан Већа ГО Земун Бошко Радовановић и саветник председника ГО Земун Игор Вукчевић.