ЗАВРШЕНА КАМПАЊА „ДАН ДУНАВА 2011.“

06. октобар 2011.

Завршни догађај поводом овогодишње кампање „Дан Дунава 2011.“ одржан је 5. октобра 2011. године на сплав-ресторану „Ада“. У име Градске општине Земун, суорганизатора манифестације „Активни за реке“, која се крајем јуна одржала на земунском кеју, присуствовали су Нада Ђурић, начелник Одељења за друштвене делатности и привреду и Предраг Прокопљевић из Канцеларије за локални економски развој.

На презентацији кампање „Дан Дунава 2011.“ организатори су истакли да је у току протекле године одржано 120 акција у 26 градова широм Србије са 330 партнера и преко 130 хиљада учесника. Приказан је филм који на прави начин популарише студентски еко-камп „Сачувајмо Дунав“ на Великом ратном острву и дечије радионице „Активни за реке“ одржане под отвореним небом на земунском кеју.

На презентацији кампање додељене су и награде за најбољу фотографију и новинарски прилог који популаришу потенцијале Дунава. Прво место за најлепшу фотографију освојио је Андрија Филиповић, док је најбољи новинарски прилог аутора Тање Зељковић емитован на Првом програму Радио Београда. За најбољу локалну самоуправу која је ове године презентовала потенцијале Дунава проглашена је Општина Кладово.

Координатор активности при ICPDR за Србију је Министарство пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде, Републичка дирекција за воде. Србија је 30. јануара 2003. године (тада као СРЈ) ратификовала Конвенцију о заштити реке Дунав. Те године донета је и одлука о одржавању манифестације „Дан Дунава“ у свим подунавским земљама.

 

1

 

DAN DUNAVA 2

 

DAN DUNAVA 3