ЕКО ТУРЕ ДО КРАЈА АВГУСТА

13. август 2021.

Због великог интересовања обавештавамо све заинтересоване за бесплатне пешачке еко шетње Великим ратним острвом да су преостала још три термина за пријаву, за датуме: субота 21. август, среда 25. август и субота 28. август. Предвиђено место окупљања је на изласку са понтонског моста на плажи ”Лидо”. 

 

У шетњи стазом здравља могу да учествују искључиво пријављени грађани и максималан број је 50 шетача. 

 

Такође, молимо посетиоце Великог ратног острва да се са пажњом односе према својеврсној природној оази и заштићеном природном добру, да се придржавају еколошког бонтона и прате упутства водича.

 

Понети воду, ужину, заштиту од сунца, не користити парфеме нити дезодорансе.

 

У пратњи водича из Градске општине Земун, у току бесплатне пешачке еко шетње посетиоци ће бити упознати са историјатом острва, режимима заштите, разноврсним биљним и животињским светом острва, а посебно аутохтоним и угроженим врстама, специфичностима, али и опасностима које прете од загађења животне средине, уношења инвазивних врста, претераног коришћења, урбанизације…

 

Након двосатне шетње ”стазом здравља” у оквиру 2. зоне заштите на острву, у Зеленом амфитеатру ће се дискутовати о заштити природе и природним вредностима острва и реализовати шаљиви еко квиз и еко радионице за децу.

 

Позивамо грађане да се пријаве и искористе бесплатне програме које општина организује.

Преласком преко понтонског моста закорачите у еколошку авантуру.

 

У случају непредвиђених околности или неодговорног понашања учесника еколошке пешачке туре, организатор Градска општина Земун не сноси одговорност за безбедност учесника.

 

Пријава – Тања Кукобат  

Тел. 069/213 2010

tanja.kukobat@zemun.rs