ЕДУКАЦИЈОМ ДО ЗДРАВЉА

07. фебруар 2014.

07.02.2014

 

У организацији општине Земун, поводом 4. фебруара, Светског дана борбе против малигних болести,  одржано је предавање ”Карциноми плућа” др Зорана Спасића, грудног хирурга.  Општина Земун је током месеца фебруара и марта, покренула низ превентивних предавања и бесплатних лекарских прегледа, са циљем да се скрене пажња појединца и целокупног друштва на сопствени  живот.

Председник општине Земун Дејан Матић захвалио се лекарима КБЦ ”Бежанијска коса” који су се одазвали позиву општине Земун и саучествују у подизању свести о превенцији болести. ”Едукација и информација су основе које нас покрећу да сами више водимо рачуна о сопственом здрављу, али и здрављу наше породице, пријатеља. Порука коју са овог предавања треба сви да понесемо је, да будемо одговорни за своје здравље и да у сваком сегменту живота будемо вредни и дисциплиновани” истакао је председник Матић.

Заменик председника општине Земун Дамир Ковачевић захвалио се примаријусу др Александару Стефоском, заменику секретара за здравство Града Београда и лекарима професору др Зорану Несторовићу, примаријусу др Слађану Тимотијевићу, др Ксенији  Узуновић, др Ксенији Радовић и Војиславу Симићу који су део едукативно-превентивне акције коју спроводи општина Земун.

У Србији годишње од карцинома плућа оболи 6.400 особа. Од рака плућа, као најсмртоноснијег и најчешћег карцинома, сваког минута живот изгубе две особе, 3000 живота дневно, односно више од милион годишње.

Месец март је Национални месец борбе против рака и општина Земун се акцијом бесплатних прегледа и промоцијом здравља придружила глобалној кампањи.

Распоред бесплатних специјалистичких прегледа:

Субота, 8. фебруар  од 9 до 15 часова

прегледи ортопеда и грудног хирурга – Нови Београд, Париске комуне 41
прегледи интернисте – Бежанијска 17
преглед хирурга и онколога – Драгана Ракића  42
прегледи интернисте –  Земун Поље, Фрање Крча 1

 

Недеља, 9. фебруар од 9 до 15 часова

Прегледи ортопеда и интернисте – Прве пруге 7

 

Субота, 15. фебруар од 9 до 15 часова

Прегледи отропеда, хирурга и онколога – Угриновци, Београдска 1
Преглед офталмолога- Драгана Ракића 42

 

Субота, 22. фебруара од 9 до 15 часова

Преглед ортопеда, хирурга, онколога – Батајница
Преглед кардиолога и хирурга – Драгана Ракића 42

 

Петак, 28. фебруар у 17 часова

Предавање о карциномима плућа др Зорана Спасића – Нови Београд

 

Недеља, 9. март од 9 до 15 часова

Прегледи ортопеда – Алтина, Павла Вујисића 65а

foto-2-karcinom

foto-1-karcinom

naslovna-karcinom