ЕДУКАЦИЈА МЛАДИХ У ЗЕМУНСКОЈ ГИМНАЗИЈИ

01. новембар 2013.

01.11.2013

 

У Земунској гимназији одржано је предавање и радионица о репродуктивном здрављу и значају превентивних прегледа за здравље младих и популације уопште.

Пројекат спроводе лекари Дома здравља Земун у сарадњи са локaлном самоуправом, општином Земун и удружењима ”Пријатељи деце Земуна” и ”Родитељ”.

Овим пројектом, у коме активно учествује Канцеларија за волонтере општине Земун, обухваћени су ученици Земунске гиманазије, који едукацијом о репродуктивном здрављу и значају превентивних прегледа, а девојке и додатним предавањем о самопрегледу дојки, брину о сопственом здрављу.

Циљ овог пројекта, подржаним од стране Министарства здравља, директно је усмерен на смањење броја младих са полно преносивим инфекцијама и болестима, на смањење броја нежељених трудноћа и превенцију рака дојке.

Пројекат је утемељен на промоцији здравих стилова живота, што је гарант квалитета живота и здравља целокупног становништва.

”Тимским радом, удруживањем,  постижемо далекосежне циљеве и јачамо партнерске односе са императивом здравља младих, а то је наша будућност и наше здраво и успешно друштво” истакао је Бојан Бајагић, члан Већа општине Земун који је учествовао у предавању.

Едукацији у Земунској гимназији присуствовали су консултант ДИЛС пројекта Министарства здравља др Владимир Пишчевић, директор Дома здравља Земун др Душан Јоксимовић, директор Земунске гимназије Милош Бјелановић, представници удружења ”Родитељ” и ”Пријатељи деце Земуна”.

naslovna edukacija mladih zemunska gimnazija

foto 1 zemunska gimnazija