”ЕВО РУКА” ПРОСЛАВИЛА РОЂЕНДАН

11. мај 2022.

Удружење ”Ево рука” 10. маја у Гламур евент центру у Земуну прославило је свој једанаести рођендан. То је била прилика да се прослави пунолетство младићу са вишеструким сметњама у развоју, иначе главном члану-оснивачу Андрији Кнежевићу и на хуманитарној лицитацији прикупе средства за одрживост удружења.  Прослави су присуствовали чланови Већа ГО Земун Владимир Костић, Ђорђе Дукић и Марко Раић.

Ово удружење основали су родитељи како би својој деци која имају сметње у развоју побољшали квалитет живота  и обезбедили сигурнију будућност. Од оснивања до данас организовали су низ пројеката, међу којима су најзначајнији Инклузивни центар у Земун Пољу, производња зимнице и кампови са волонтерима из целог света.

”Ево рука” негује друштвени активизам, повезује заједницу у циљу пружања конкретне помоћи породица и развија иновативну инклузивну праксу. Окупља децу предшколског и школског узраста која похађају специјалне, али и редовне школе. Међу њима има и деце која су тешког здравственог стања и велики број незапослених родитеља, најчешће мајки које су у тешкој финансијској ситуацији.

Градска општина Земун помаже рад овог Удружења са циљем да допринесе квалитетнијем животу ове деце и њихових родитеља који отежано обављају свакодневне активности и послове.