ДУНАВУ С ЉУБАВЉУ

29. јун 2020.

 

 

Манифестација ”Дунаву с љубављу”, почела је 25. јуна изложбом ”Виноградарство и винарство у Земуну”. У оквиру изложбе у галерији Канцеларије за младе, представљена је историја виноградарства у Земуну и Срему, као и све оне делатности које прате причу винског пута, од гастрономије до туризма.

 

Посетиоци Земун имали су прилику и да 26. јуна у Господској улици осете шарм Земуна, кроз причу о виновој лози и програму посвећеном винарству и винском туризму, у коме су учествовали Земунски гудачки оркестар, КУД ”Јана”, МШ ”Рокенрол” и Земунски тамбурашки оркестар. Манифестацију ”Шарм Господске улице”, која је почела под виновом лозом старом 130 година отворио је помоћник градоначелника Београда Андреја Младеновић.

 

Ова вишедневна манифестација под називом ”Дунаву с љубављу” завршена је 29. јуна кајак авантуром, туристичком променадом Земуном и пловидбом Дунавом, чиме је заокружено обележавање Међународног дана Дунава, који се практикује  у свим подунавским земљама потписницама Међународне конвенције о заштити Дунава.

 

Манифестација коју је организовало Туристичко друштво Земуна уз подршку Градске општине Земун и Секретаријата за привреду Града Београда окупила је многобројне поклонике винарства, гастрономије и туризма, и на најлепши начин разноврсним програмом представила туристичке локалитете, културну баштину, дух и посебност Земуна.