ДО РУТИНЕ УЗ ПОМОЋ ПРАКСЕ

22. август 2011.

У Одељењу за друштвене делатности и привреду своја прва знања на послу техничког секретара стиче Тања Скакоски. До завршетка полугодишње стручне праксе остало joj је нешто више од месец дана. Рекли бисмо, право је време да је питамо како је пракса протекла, да ли је нешто ново научила, каква су јој очекивања?„Пре него што сам добила позив од Националне службе за запошљавање да у Општини Земун обавим стручну праксу радила сам на послу промотерке производа у супермаркету. Зато ми је стручна пракса на послу секретарице драгоцено професионално искуство. Посла има толико да готово и не приметим када ми је прошло радно време. У почетко је било тешко, али сам временом стекла рутину. Сада ми заиста не представља никакву тешкоћу да истовремено евидентирам пошту, заказујем странкама састанке код начелнице Одељења и прослеђујем предмете на даљу обраду“, каже Тања Скакоски.

За разлику од других практиканата који се обучавају на пословима у Општинској управи, Тања има ту срећу да „купи“ знање од начелнице Одељења за друштвене делатности и привреду Наде Ђурић, али и од колегинице Зоране Дринчевић, која је већ савладала посао техничког секретара. Међутим, до пуног изражаја долазе њене професионалне способности када је начелница Нада на састанку, а Зорана одсутна. Тада је „кормило“ текућих техничких послова у њеним рукама.

„Најважније је да је послодавац задовољан. Што се мене тиче, даћу све од себе да на време положим Државни испит и задовољим све услове потребне за заснивање рaдног односа“, рекла нам је на крају Тања Скакоски.

 

DSCN1372