ДОНИРАНА КОМПЈУТЕРСКА ОПРЕМА ОШ ”САВА ЈОВАНОВИЋ СИРОГОЈНО”

03. децембар 2013.

03.12.2013

 

Основна школа за образовање и васпитање деце са посебним потребама ”Сава Јовановић Сирогојно” укључила се у европску кампању против говора мржње на Интернету и тако постала део пројекта ”Буди активан и реци не говору мржње на Интернету”.

Пројекат спроводи Црвени крст Земун уз подршку општине Земун и Министарства омладине и спорта.

Компанија САП донирала је компјутерску опрему и омогућила ученицима ове школе да учествујући у прилагођеним радионицама постану информaтички писмени, али и да се упознају са свим замкама виртуeлне комуникације.

Захваљујући се донатору, представницима компаније САП Бојан Бајагић, члан Већа општине Земун истакао је важност сарадње свих институција система и привреде, нарочито у области заштите деце и омладине што је и циљ овог пројекта који стаје на пут сваком насиљу, нетолеранцији и дискриминацији, а нарочито такозваном ”дигиталном насиљу”.

Како је истакао директор школе Салим Горанац, рад са децом са посебним потребама захтева много пажње и зато је важно да развијањем очуваних способности буду самостални и заштићени од свих негативних утицаја.

Александра Кнежевић, координатор кампање за борбу против говора мржње на Интернету нагласила је да је овај пројекат важан јер у њему учествују ученици, професори и родитељи и да ће поруке ученика бити доказ победе лепог и доброг и у стварном и виртуелном животу.

Манифестација поводом завршетка пројекта заказана је за 23. децемабар, када ће ђаци, учесници едукације у форми паноа и кратког филма приказати усвојена знања и вештине и послати поруке љубави и толеранције.

naslovna-stop-hate

foto-1-stop-hate

foto-2-stop-hate