ДОНАЦИЈА ЗА ЗАПОСЛЕНЕ У КБЦ ”ЗЕМУН”

11. март 2021.

Хуманитарна фондација ”Буди хуман” прикупила је вредну донацију у напицима и опреми за запослене у Клиничко-болничком центру ”Земун” и понудила могућност да се помоћ настави уплатом добровољних прилога грађана слањем броја 7 путем СМС поруке на 2407.

”Ово је начин да поред вербалне подршке и аплауза учинимо и нешто конкретно за медицинске раднике у овој здравственој установи која готово све време пандемије ради у ковид режиму”, рекао је председник Фондације Владимир Вучетић 10. марта 2021. године при уручењу донације која се састојала од веће количине флаширане воде и сокова, кафе, грицкалица, али и пет пулсних оксиметара за брзо мерење сатурације кисеоником.

Према речима директора КБЦ ”Земун” проф. др Драгоша Стојановића, ангажовани су сви расположиви капацитети ове здравствене установе, у којој је од почетка пандемије КОВИД-19 на лечењу задржано више од седам хиљада пацијената, док је око 15.000 прошло кроз пријемно-тријажну амбуланту, а  близу шездесет хиљада прегледано, што је оптерећење какво болница не памти.