ДОНАЦИЈА ЗА ВЕК ПОСТОЈАЊА ФК ”БОРАЦ” ИЗ ИСТОЧНОГ ДРВАРА

21. август 2023.

 

Градска општина Земун и привредници који послују на њеној територији, донирали су Фудбалском клубу ”Борац” из Источног Дрвара вредну спортску опрему, нову косилицу за стадион и гарнитуру дресова поводом великог јубилеја – стогодишњице постојања овог трофејног клуба који се такмичи у Подручној фудбалској лиги Бања Лука.

 

”Донација је начин да покажемо да је Србија уз Дрвар, а наставак је интензивне сарадње две локалне заједнице у области културе и спорта”, истакао је председник ГО Земун Гаврило Ковачевић.

 

Подсетимо да је делегација ГО Земун почетком 2023. године била у посети општини Дрвар и Конзуларној канцеларији, административном центру за Србе у Ливањском кантону, у федерацији БиХ. Том приликом је одиграна и пријатељска утакмица између фудбалских клубова ”Борац” и ”Земун” и обећана подршка подмлатку тима из Дрвара.

 

Пролетос је ГО Земун помогла да на екскурзију у матицу Србију дође дванаесторо малих матураната из Источног Дрвара, а сарадња ће се продубити и развијати и зато што у Земуну живи велики број Дрварчана.

 

ФК ”Борац” је основан 1924. године у Дрвару, а током дуге историје такмичио се и с московским ”Динамом” и клубом имењаком из Бања Луке.