ДОДЕЉЕНЕ НАГРАДЕ УЧЕСНИЦИМА ”ЦВЕТНЕ АЛЕЈЕ ЗЕМУНА”

24. јун 2023.

У галерији Канцеларије за младе Градске општине Земун 23. јуна награде и плакете победницима традиционалне манифестације ”Најлепша цветна алеја Земуна 2023” доделио је заменик председника Градске општине Земун Жарко Дроњак.

 

”Ово је најдуговечнија општинска манифестација која траје четврт века. Временом је расла, тако да смо сада дошли до седам категорија. Наши суграђани су изузетно маштовити, увек нас изненаде свежим идејама, и број пријава из године у годину расте, са новим учесницима. Циљ ове манифестације је да подстичемо грађане да чувају животну средину, и зато ћемо наставити да негујемо ову својеврсну традицију”, рекао је Жарко Дроњак.

 

Укупно се пријавило 90 такмичара у седам категорија, тако да је стручни жири имао тежак задатак да изабере најбоље и најлепше.

 

У категорији Најлепша зелена површина око стамбене зграде награђена је Стамбена заједница Бачка 17, док је награда за најлепшу окућницу отишла у вредне руке Младенке Микља.

 

Најлепшу зелену површину испред пословног објекта има ”INPUT doo”, а најлепше зеленило је у вртићу ”Пачија школа”.

У категорији Најлепше уређено зеленило угоститељског објекта награђен је Кафић ”Ламанш”.

 

Свеукупни победник овогодишње ”Најлепше цветне алеје Земуна”, који ће представљати нашу општину на градском такмичењу ”За зеленији Београд” је Стојан Цветковић, победник у категорији Најлепши балкон.

 

Специјална награда додељена је Тихомиру и Маргити, тандему из Установе Геронтолошки центар Београд, Дом Бежанијска коса, који су се такмичили у две категорији, и освојивши друго и треће место показали су изузетну умешност, виталност и вредноћу, те тако створили лепоту коју деле са свим корисницима Дома.

 

Такође, специјалне награде уручене су и Василију Гашићу, Мири Стојаковић, Бранки Мусуровић и Љубинки Бурдуш који на специфичан начин прилазе баштованству и негујући посебне врсте биљака, цветница и растиња чувају дарове природе.

 

Ова општинска манифестација промовише и награђује највредније вртларе Земуна, утиче на јачање еколошке свести о значају уређених зелених површина и подстиче сарадњу и пријатељство међу земунским љубитељима зеленила.