ДОБРОВОЉНО ДАВАЛАШТВО КРВИ ТРАДИЦИОНАЛНО У ОПШТИНИ ЗЕМУН

24. фебруар 2021.

Градска општина Земун, у сарадњи са Службом за трансфузиологију КБЦ ”Земун” и Црвеним крстом Земун, у простору Канцеларије за младе ГО Земун 24. фебруара 2021. године организовала је акцију добровољног давања крви.

”Градска општина Земун у сарадњи са Службом за трансфузиологију крви КБЦ ‘Земун’ традиционално, већ 50 година, организује акције давалаштва крви. Направили смо месечни план давања на различитим локацијама, у месним заједницама и земунским насељима, како би омогућили да јединице крви несметано стижу до клиничко болничких центара Земун, Бежанијска коса и ковид болнице у Батајници”, рекао је заменик председник Градске општине Земун Жарко Дроњак, који се том приликом захвалио редовним даваоцима, као и младима који су први пут учествовали у акцији добровољног давалаштва крви.

У име здравственог тима др Јелена Ђурђевић, захвалила се Општини на целокупној организацији и истакла да је важно да крв чека пацијенте, а не пацијенти крв.

Будући да је КБЦ ”Земун” и даље у ковид систему, Дан оснивања 25. фебруар, када су 1784. године наредбом генералне команде Хазбуршке монархије спојене католичка и православна болница, ова здравствена установа обележиће свој јубилеј радно.

Акцији су се одазвали руководство Градске општине Земун, запослени у општинској Управи и грађани Земуна.

Заинтересовани добровољни даваоци крви могу да посете Службу за трансфузиологију крви КБЦ Земун сваког радног дана од 7 до 17 часова.