ДЕЛЕГАЦИЈА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ У ПОСЕТИ ЗЕМУНУ

15. април 2013.

Земун је био домаћин делегацији младих из Републике Српске и представницима Министарства омладине и спорта Републике Србије. Трочлана делегација из општине Источно Ново Сарајево у саставу, Дејан Шешељ члан Већа Града Источно Сарајево, члан општинског Већа Источно Ново Сарајево и председник Комисије за питање младих Источно Сарајево, Немања Лаловић и Милош Голијанин испред удружења ”Мотус Адулесценти”, док је Министарство омладине и спорта представљала Александра Митровић, шеф Групе за међународну сарадњу и супервизор на имплементацији Пројекта ”Омладински активизам-где сам ту ја” који је био и повод састанка у општини Земун.

Домаћин, члан Већа општине Земун Бојан Бајагић упознао је госте са радом Канцеларије за младе градске општине Земун, оствареним резултатима, реализованим пројектима и плановима који увек и једино имају за циљ унапређење положаја младих и њихово активно учешће у друштвеном животу.

”Тражење путева који шире мрежу младих на глобалном нивоу, повезивање, размена искустава, солидарност и разумевање тренутка у коме живимо чине нас спремнијима да остварујемо циљеве и на тај начин бивамо актери, али и креатори будућности”, рекао је Бојан Бајагић.

Пројекат ”Омладински активизам – где сам ту ја”, наслоњен је на Споразум о специјалним паралелним везама  између Републике Српске и Републике Србије и његова реализација половином месеца маја, отвара врата за креирање квалитетних програма и ширења капацитета појединачних организација да приступају европским фондовима.

Александара Митровић нагласила је да Министарство у 2013. години, на месечном нивоу реализује активности са намером умрежавања организација, едукације младих и осособљавања да сваки пројекат може да се изнесе од идеје до реализације.

Гости Земуна имали су прилику да упознају историју и културу која је исписана на земунским улицама, уткана у старе фасаде, звонике цркава и аутентичност атмосфере коју даје Дунав са великим широким гостопримством.

По речима Дејана Шешеља искуство Канцеларије за младе општине Земун и њен  концепт рада је неизмерно драгоцен, и као пример добре прексе свакако може послужити подизању квалитета рада омладинских организација у Републици Српској.

Састанак у Земуну је увертира за стварање ближих веза међу организацијама, али и међу локалним самоуправама, будући да рад омладинских организација има своју пуноћу у подршци институција система на свим нивоима.

naslovna mladi rs_0

 

foto 1 mladi rs_0

 

foto 2 mladi rs_0

 

foto 3 mladi rs_0