ДЕЛЕГАЦИЈА АМБАСАДЕ ФРАНЦУСКЕ У ПОСЕТИ ЗЕМУНУ

05. јул 2022.

Делегација амбасаде Републике Француске посетила је 5. јула Градску општину Земун.

Госте из пријатељске земље, амбасадора Француске Пјера Кошара, директора Француског института Станисласа Пјера и његовог заменика Франка Хидинга примио је председник ГО Земун Гаврило Ковачевић. Сусрету је присуствовао и директор Земунске гимназије Милош Бјелановић.

Општина Земун негује пријатељске односе са париском општином Пито, аплицирала је на конкурс за пројекте амбасаде Републике Француске ”Екоопштине”, у неколико школа се изучава француски језик, те је тема сусрета била продубљивање блиских и пријатељских веза између двеју земаља и на локалном нивоу.

Председник општине Земун Гаврило Ковачевић упознао је високу делегацију Француске са инфраструктурним пројектима и активностима на унапређењу туристичке понуде Земуна, међу којима је посебно истакао природне одлике Великог ратног острва и напоре да се оно учини доступнијим грађанима уз очување јединственог природног богатства које га краси.

 Амбасадор Пјер Кошар предложио је конкретне кораке у правцу унапређења сарадње организацијом француских културних и едукативних програма у Земуну и позвао свог домаћина, председника Земунске општине Гаврила Ковачевића на свечани пријем поводом државног празника Француске 14. јула.