ГРАЂЕВИНСКИ РАДОВИ У ШКОЛИ ”МИТРАЉЕТА” ГОТОВИ ДО КРАЈА ЈУНА

08. фебруар 2023.

Председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић, у још једном обиласку радова у батајничкој Основној школи ”Светислав Голубовић Митраљета”, разговарајући са извођачима и надлежнима из Секретаријата за инвестиције Града Београда, добио је уверавања да ће ђаци моћи да се врате у своје школске у клупе 1. септембра.

 

Наиме, предвиђено је да грађевински радови буду завршени до краја јуна, и како је договорено са извођачима и родитељима, допуном пројекта биће урађена комплетна фасада и на старом делу зграде, како би се добила архитектонска целина, и још једна важна измена је да ће постојећи котао на мазут бити замењен системом на гас.

 

Како би се приступило опремању школе, очекује се расписивање набавке и за ту намену.

 

Градска општина Земун финансира радове на уређењу дворишта школе, стаза, спортских терена, ограде и пратећих травнатих и зелених површина. Пројекат је већ урађен, следи расписивање набавке и извођач почетком марта креће са радовима.

 

”Важно је да после свих перипетија које су од почетка пратиле овај пројекат свако од нас да максимум да се ђаци врате у своју матичну школу. Општина је са своје стране од почетка конструктивним предлозима учествовала у овом пројекту, а сходно својим надлежностима”, рекао је председник Ковачевић, подсетивши да је Општина обезбедила превоз за све ђаке ове школе, који су сада расељени на друге две локације, како би родитељи били растерећени, а деца безбедна у саобраћају.

 

Са радовима је требало да се почне још у 2020. години, но родитељи тада нису били сагласни да деца похађају друге школе, и када се дошло до компромиса истекла је грађевинска дозвола, тако да се у посао ушло тек у јулу следеће, 2021. године.

До привременог застоја дошло је са порастом цена грађевинског материјала, који је узрокован свеукупном економском кризом, када се извођач радова повукао из посла.

 

Нови извођач је сада у пуном ”погону”, и са новом школском годином Батајница ће добити модерну школу од 5200 квадрата, са новим кабинетима за информатику, математику, биологију, стране језике и друге предмете, као и општу и зубарску амбуланту, канцеларијски простор, а новитети су и тоалети прилагођени за ученике са посебним потребама.