ГРАЂАНСКО ВАСПИТАЊЕ У ОПШТИНИ ЗЕМУН

25. новембар 2014.

25.11.2014

 

У сарадњи са Економском школом ”Нада Димић” у општини Земун у уторак, 25. новембра oрганизован је Јавни час из предмета Грађанско васпитање. Домаћин ученицима и професорима био је председник Скупштине општине Земун Ненад Врањевац.

Ученици треће године имали су прилику да сазнају нешто више о раду општине Земун као делу локалне самоуправе, надлежностима и учешћу грађана у креирању локалне политике, али и о понашању младих у саобраћају.

”Изградња исправних ставова о безбедном учествовању у саобраћају од пресудног је значаја за начин на који ће се млади људи понашати и тако спасити живот и себи и другима док управљају моторним возилом. Као председник Скупштине покренуо сам иницијативу да се формира општинско тело за безбедност саобраћаја, које ће својим радом, кроз превентивне кампање помоћи младима да на време упознају опасности и ризике који их очекују у саобраћају. Позивам Вас да будете активни грађани који ће покретањем иницијатива и учешћем у институцијама утицати на живот свих нас”, рекао је Врањевац.

После предавања ученици су отворено износили своје мишљење на теме које су чули, а они најхрабрији обратили су се својим друговима са говорнице. Јавни час у општини Земун био је прилика да ученици провере стечено знање и из ”прве руке” сазнају све о функционисању локалне самоуправе.

 

naslovna-fokus-25-11-2014

foto 1-fokus-25-11-2014

foto2-fokus-25-11-2014