”ГРАНИТ 2023” НА АЕРОДРОМУ У БАТАЈНИЦИ

20. април 2023.

Дан Војске Србије биће обележен у суботу, 22. априла на војном аеродрому ”Пуковник-пилот Миленко Павловић” у Батајници.

 

Приказ способности Војске Србије назван је ”Гранит 2023”. Биће ангажовано више од пет хиљада припадника Министарства одбране и Војске Србије, око 2300 средстава наоружања и војне опреме и више од 60 ваздухоплова.

 

Капије војног аеродрома ”Пуковник-пилот Миленко Павловић” биће отворене од 9 до 15 за све грађане који ће бити у могућности да, осим летачког програма ваздухоплова и дефилеа ешелона специјалних јединица, погледају савремено наоружање и војну опрему Војске Србије и средства у развоју.

 

Преподневни програм почиње око 9.30, а публика ће моћи да види које су способности пилота из Центра за летна испитивања, који ће летети у ластама, газелама и супергалебовима Г4.

 

Главни једносатни програм почиње у 11, када ће се представити ваздухопловни састави – хеликоптерске јединице у садејству са специјалним снагама, затим могућности авиона орао Г4, Миг 29. Преподневни програм ће бити завршен ваздухопловним дефилеом, као и дефилеом специјалних јединица.

 

Касније, у току поподнева, представиће се пилоти из хеликоптерских јединица МУП-а у Камовима и суперпумама, као и пилоти газела, хеликоптера Ми-35 и ласта.

 

Током одржавања приказа способности Војске Србије на аеродрому Батајница, у суботу, 22. априла, од 7 до 16 часова доћи ће до промена у раду линија јавног превоза.

 

У потпуности ће бити обустављен саобраћај у Улици пуковника Миленка Павловића, на делу од раскрснице са улицама Јована Бранковића и Царице Јелене до раскрснице са улицама Новосадском и Драге Михаиловић у Батајници, осим за возила привремене локалне аутобуске линије 706АМ, која ће саобраћати на релацији ”Батајница (железничка станица)” – аеродром Батајница. Траса линије биће следећа: ”Батајница (железничка станица)” – Матрозова – Царице Јелене – Пуковника Миленка Павловића – терминус ”Аеродром Батајница”. Возила са ове линије ће користити сва постојећа стајалишта.

 

Више информација