ГРАДСКИ И ОПШТИНСКИ ЗВАНИЧНИЦИ ОБИШЛИ ГРАДИЛИШТЕ У ОШ ”СВЕТИСЛАВ ГОЛУБОВИЋ МИТРАЉЕТА”

02. новембар 2022.

Радове на реконструкцији и доградњи објекта Основне школе ”Светислав Голубовић Митраљета” у Батајници 2. новембра обишли су, у пратњи свог домаћина директора школе Игора Војновића, Градоначелник Београда Александар Шапић и председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић.

У разговору са заинтересованим грађанима, међу којима је највише било родитеља ученика ове школе, речено је да ће по пројекту, доградњом спрата бити добијено готово дупло већа квадратура од 5200 квадрата, са новим кабинетима за информатику, математику, биологију, стране језике и друге предмете, као и општу и зубарску амбуланту, канцеларијски простор, а новитети су и тоалети прилагођени за ученике са посебним потребама.

”Било је проблема са извођачем радова, али у почетку и са родитељима, тако да смо на овом послу од 2020. године. Када су родитељи дозволили да деца привремено похађају наставу у другим школама истекла је грађевинска дозвола. Изградња је почела у јулу 2021. године. Све је функционисало до пораста цена грађевинског материјала који је условљен свеукупном економском кризом, када се извођач радова повукао из посла. После поновљене набавке за избор извођача радова грађевинске машине су поново у погону, тако да ће ученици поново ући у нов школски простор најкасније наредне школске године”, рекао је председник Ковачевић, и додао да ће Батајница добити амбуланту са 4000 квадрата, а у плану је и ново гробље, изградња нове спортске дворане и вртића.

Градска општина Земун обезбедила је и превоз за све ђаке ове школе, како би родитељи били растерећени, а деца безбедна у саобраћају.

Градоначелник Александар Шапић и председник општине Гаврило Ковачевић информисали су грађане да се очекује расписивање набавке за избор извођача који ће повезати приступну саобраћајницу са Улицом пуковника Миленка Павловића. Пре тога урадиће се око 300 метара треће траке те улице како би саобраћајни прикључак са надвожњаком био безбедан. Приступна саобраћајница у делу насеља Шангај ће бити урађена до наредног лета, а пре тога следи реконструкција Шангајске улице са свом припадајућом инфраструктуром у дужини од 400 метара из правца Угриноваца, реконструкција колске и пешачке стазе у дужини од 500 метара, измештање гасовода, изградња степеништа, лифтова, надвожњака, изградња црпне станице са потребним цевоводом.

”Наша је обавеза да дамо све од себе како би се промениле деценијске лоше навике, да се сви најављени радови реализују у року како би завредели поверење наших гађана за све оне радове које планирамо да изведемо и које ћемо изводити у наредном периоду”, рекао је градоначелник Шапић.

Догађају су присуствовали чланови Већа ГО Земун Бошко Радовановић и Вукашин Бојовић, секретар за образовање и дечју заштиту Ненад Радић, секретар за инвестиције Лука Петровић и директорка Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда Марија Лековић.