ГРАДОНАЧЕЛНИК РАДОЈИЧИЋ ПОСЕТИО ОПШТИНУ ЗЕМУН

16. март 2021.

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић са председником Градске општине Земун Гаврилом Ковачевићем и руководством Општине, представницима градских секретаријата и јавних предузећа, и члановима Градског већа, 16. марта посетио је градилиште у Новоградској улици где се на месту уклоњеног вртића ”Пчелица Маја” пуном паром гради нови вртић површине 454 квадрата. Нови објекат са једним етажом гради се по највишим стандардима безбедности како би се створили услови за целовит васпитно-образовни рад за 50 малишана узраста од јаслица па све до предшколаца. Наручилац радова су Секретаријат за комуналне и стамбене послове Града Београда и Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда, а извођач је ГП ”Морава ИН”, д.о.о. из Крушевца. Објекат би требало да буде завршен до краја априла 2021. године.

 

Била је то прилика да градоначелник Радојичић са сарадницима посети општинско здање где су домаћини у кабинету председника општине уприличили радни састанак.

 

”Задовољство ми је да са председником општине и његовим сарадницима разговарамо пре свега о стварима које су у претходном периоду урађене у овој Општини, о актуелним пројектима које треба у предстојећем периоду заједно да решавамо”, истакао је градоначелник Београда Радојичић.

Према речима градоначелника, веома је значајна изградња надвожњака у Батајници, дужине 258 метара у вредности 640 милиона динара, који ће раздвојити железнички и путнички саобраћај и унапредити инфраструктуру привредне и индустријске зоне.

Не мање важна је и инвестиција од 208 милиона динара у нови парк на 7000 квадрата у насељу Алтина, као и реконструкција три улице на Гардошу како би се у догледно време, када епидемиолошка ситуација дозволи, у потпуности ”активирао” изграђени дунавски пристан за долазак гостију што би условило развој туризма, истакао је проф. др Зоран Радојичић.

Председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић истакао је да се општина определила за двогодишњи план и скупе инвестиције, пре свега решавање проблема гробаља у Батајници и Угриновцима, изградњу школе, обданишта и здравствене станице у насељу Алтина, реконструкцију водоводне мреже у насељу Шангај, изградњу водовода друге фазе за насеље Грмовац, реконструкцију три улице на Гардошу и основне школе ”Светозар Голубовић Митраљета” у Батајници.

”У следећој фази тражићемо начин да реконструишемо центар Батајнице и Земун Поља, како би сви делови Земуна добили пристојан изглед у централним деловима насеља. Такође нас очекује и реконструкција Главне улице у Земуну, бочних улица Прерадовићеве и Косовске, а посебно решавање проблема паркирања у централном делу Земуна изградњом гараже испод ‘Пинкија’ и паркинга поред обданишта ‘Мала сирена’ на Земунском кеју”, нагласио је председник Ковачевић.

Састанак је, према очекивањима и домаћина и гостију, сазван како би тимови сарадника изнашли заједничка решења на максималном убрзавању процедура за реализацију текућих, започетих, као и планираних пројеката.