ГРАДИ СЕ НАДВОЖЊАК У БАТАЈНИЦИ

07. децембар 2020.

”Изградња надвожњака у Батајници није само важна због изградње брзе пруге и унапређења квалитета железничког саобраћаја, већ и због тога што ће то представљати сигурносни бенефит и одлично решење које ће умногоме грађанима обезбедити безбеднији пружни прелаз и окружење. Пројекат се реализује под покровитељством Града Београда и то је још један доказ да Градска општина Земун активно сарађује са градском влашћу и свакодневно се труди да свим својим становницима обезбеди бољу и лепшу будућност. Надвожњак у Батајници биће готов до краја 2021. године и биће то још један пројекат на који ће свако од нас бити поносан. Ово је један од важнијих инвестиционих пројеката за саму општину, као и за све становнике, јер ће се након дугог низа година коначно решити велики безбедносни и саобраћајни проблем”, каже председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић поводом реализације пројекта изградње надвожњака у Батајници на железничкој прузи за који је Град Београд расписао јавну набавку.

Пројектом је предвиђена изградња бетонског надвожњака дужине око 285 метара, ширине 12,5 метара. Такође, тај надвожњак ће премостити прелаз преко четири колосека брзе пруге и прелаз преко саобраћајница у насељу. Надвожњак ће се налазити око 400 метара северно од постојећег пружног прелаза. Заједно са надвожњаком, овим пројектом обухваћена је и реконструкција и изградња више од 1400 метара околних саобраћајница.

Изградњом надвожњака смањиће се број несрећа и инцидената на пружним прелазима на овој деоници, а и биће остварен пун проток како за железнички, тако и за друмски саобраћај.

Отварање понуда је заказано за 13. јануар, а завршетак радова се очекује до краја 2021. године. Званичан рок за изградњу је 300 дана од увођења у посао.

 

Фото: Србија Данас/Саша Џамбић

 

Фото: Србија Данас/Саша Џамбић

 

Фото: Србија Данас/Саша Џамбић