ГОДИШЊИЦА УДРУЖЕЊА ”И МИ СМО ОВДЕ”

01. новембар 2022.

Неформално удружење особа са инвалидитетом ”И ми смо овде” обележило је први рођендан, годишњицу постојања и рада еколошком акцијом у Земун Пољу, где му је и седиште.

 

Догађају је присуствовао и члан Већа Градске општине Земун Ђорђе Дукић, који агилно прати и подржава све активности овог удружења, као и Марта Нешић из Секретаријата за заштиту животне средине Града Београда.

 

Удружење које броји већ стотинак чланова одржава одличну сарадњу са УГ ”Живимо заједно”, од кога је добило метални контејнер, кутије и кесе за рециклажу и неопходна знања и вештине, те су од продаје прикупљених сировина прикупљена средства за формалну регистрацију ”И ми смо овде”.

 

Чланови Удружења добили су, као и више пута раније, дарове од Института за кукуруз и ACT Srbija.

 

Поред учешћа на градским атлетским смотрама, у бројним еколошким акцијама у Земун Пољу и шире, удружење ”И ми смо овде” има своју тезгу за продају ручних радова чланова удружења у насељу, а добитник је и специјалне награде у познатој акцији ”За зеленији Београд”.

 

Најзаслужније за активизам и видљивост, оне које осмишљавају догађаје за друштвено маргинализовану групу особа са инвалидитетом су координаторке Драгана Јовановић и Маријана Пешевић.