”ГЛОБАЛНО СЕЛО” У ЗЕМУНУ

26. јул 2021.

Канцеларија за младе Градске општине Земун је у сарадњи са удружењем ”AIESEC” на Земунском кеју 24. јула организовала својеврсни креативни сајам културе под називом ”Global Village 2021”.

 

Посетиоци су имали јединствену прилику да се друже са студентима из Русије, Турске, Грузије, Туниса, Азербејџана, Либана, Немачке, Холандије и Мексика, који су им представили своју националну храну и пиће и традиционалне ношње. То је била прилика да своје домаћине науче фолклору, чиме је остварен мото манифестације, а то је да је свет у 21. веку заиста постао ”глобално село”.

 

Гости из иностранства учесници су волонтерских пројеката и језичких радионица за земунске основце и средњошколце.

 

Ова манифестација, која је у Земуну већ традиционална, има за циљ уклањање географских и културолошких баријера, позива на толеранцију и поштовање различитости.

 

AIESEC је глобална мрежа студената која развија лидерски потенцијал младих и позитивно утиче на друштво. Присуством у преко 120 земаља света, AIESEC представља највећу организацију вођену од стране студената. Својим програмима интернационалних пракси и организацијом едукативних и друштвено одговорних пројеката, пружа младима јединствену могућност за лични и професионални развој.