ГЛАМУРОЗАН ПРВИ ЗЕМУНСКИ САЛОН ВИНА

09. мај 2022.

У организацији Друштва Винодељство и Простора савремене уметности ”Мољац”, у суботу, 7. маја, у Мадлениануму је одржан Први Земунски салон вина.

 

Поред више од 50 излагача из Србије и региона, свој асортиман изложило је и неколико произвођача врхунских сирева, тартуфа и намаза од воћа и поврћа, док су се у простору ”Бел етажа” могле видети и уметничке скулптуре и слике осморо познатих уметника: Кристине Пирковић, Теодора Стојановића, Василисе Ивановић, Лидије Мартиновић, Зорана Ј. Добротина, Љубомира Лацковића, Стојана Миланова и Зорана Мојсилова.

 

Прилика за дегустацију и куповину вина врхунских аутохтоних сорти виногорја Србије и региона привукла је велики број посетилаца, који су имали прилику да по сајамским ценама пазаре пробране производе, од пића до уметнина у бахусовској атмосфери.

 

Током трајања Салона емитовани су видео садржаји уметника и њихових атељеа.

Обједињујући концепт Салона, намењен публици која зна шта су праве вредности, употпуњен је и пратећим каталогом и, с обзиром на то да је у питању почетак који најављује традицију, обећава да ће Земун имати нову и сасвим јединствену винску манифестацију.