ГИМНАЗИЈА КРАЊ У ЗЕМУНУ

10. април 2017.

 
Колектив Гимназије Крањ боравио је у тродневној посети Земунској гимназији. Ово је узвратнa посета пријатеља из Словеније, са циљем продубљивања сарадње у домену васпитно-образовног рада. Колектив Земунске гимназије, професори и чланови Школског одбора боравили су у Крању крајем прошле године, када је договорен план активности за 2017. годину.
 
Поред заједничке наставе и седнице Наставничког већа, гости из Крања су се упознали са културним благом Земуна, Београда и Србије.
 
За њих је уприличен и пријем у Градској општини Земун. Домаћин скупа, секретар Скупштине ГО Земун Марко Јанковић пожелео је гостима угодан боравак и нагласио да је подухват Гимназије Крањ и Земунске гимназије на проширивању хоризоната образовања пример и другима за плодоносну регионалну сарадњу у овој области.
 
Директори Франц Розман и Милош Бјелановић сагласни су да ће највише користи од овог дугорочног пројекта имати ученици који ће у размени искустава стећи нова знања.
 
Посета Гимназије Крањ део је договорене сарадње која се у области безбедности саобраћаја, културе, уметности, просвете и спорта, реализује на основу Протокола о братимљењу из 1965. године, који је Градска општина Земун потписла са Крањем, Бања Луком, Битољем, Херцег Новим и Осијеком.