ВРХУНСКИ РЕЗУЛТАТИ МЛАДИХ МУЗИЧАРА

19. април 2022.

Заједница музичких и балетских школа Србије је и ове године у априлу традиционално организовала Републичко такмичење музичких школа Србије 2022. у осам музичких школа које се налазе у Београду и Новом Саду, а међу њима је била и земунска Основна и средња музичка школа ”Коста Манојловић”. Како је правилником прописано, такмичење је јавна музичко-педагошка манифестација у којој сваке године учествују редовни и ванредни ученици основних и средњих музичких и балетских школа Србије.

Будући да је такмичење ученика музичких школа бијенално, односно једна група такмичарских дисциплина је заступљена сваке друге године, овога пута своје умеће и беспрекоран слух су презентовали ученици клавира, флауте, кларинета, саксофона, обое, фагота, хорне, трубе, тромбона, тубе, као и соло певања, српског традиционалног певања, српског традиционалног свирања, камерни ансамбли и оркестри.

Најбољи међу најбољима понели су  звање лауреата или прву награду за освојених од 95 до 100 поена, док су нијансе одлучивале о другом и трећем месту. Међу њима, наравно, има и вредних помена ученица и ученика основне и средње музичке школе ”Коста Манојловић”.

Најбоља међу најбољима показала се флаутисткиња  Јана Стојаковић,  ученица трећег разреда средње музичке школе у класи професора Александра Буркерта, која је са освојених сто поена заслужила назив лауреата. Клавирску сарадњу јој је пружила Бисерка Маровић.

Лауреaт је понео и млади пијаниста Немања Будић, ученик четвртог разреда основне музичке школе у класи професорке Ирене Опаров Добриле, који је освојио максималних сто поена.

Врхунски резултат са освојених сто поена и престижно прво место освојили су и пијанисти Марко Стевић, ученик трећег разреда средње музичке школе у класи професора  Синише Радојчића, Искра Миленковић, ученица трећег разреда средње музичке школе у класи професорке Јелене Бечејац и Немања Будић, ученик четвртог разреда основне музичке школе у класи професорке Ирене Опаров Добриле.

Свим награђеним ученицама и ученицима честитамо на постигнутим резултатима.

Више информација